شیره میوه حاوی آنتی باکتریال

استفاده از عصاره میوه به عنوان عوامل ضد سرطان
ثابت شده است که عصاره میوه با درمان بیماری های مختلف مرتبط است. ترکیبات طبیعی یا عصاره‌های میوه‌ها سرنخ‌های مهمی در توسعه داروهای ضد سرطان هستند که عوارض جانبی شیمی‌درمانی و داروهای سیتوتوکسیک را که در حال حاضر برای درمان سرطان استفاده می‌شوند، ندارند.

مطالعات متعدد ثابت کرده است که عصاره میوه و اجزای فعال آنها دارای فعالیت ضد سرطانی و سیتوتوکسیک هستند. پلی فنول ها، فلاونوئیدها، ترپن ها و آلکالوئیدها اجزای فعال مهمی هستند که دارای فعالیت بیولوژیکی میوه ها هستند.

تری ترپنوئیدها مانند ساپونین، اسکوالن، اسید اولئانولیک، اسید بتولینیک، لوپئول، لانوسترول و لانوستان گزارش شده است که اثرات سیتوتوکسیک دارند. فلاونوئیدهای دیگر مانند کامفرول، میریستین، کوئرستین و روتین نیز خواص ضد سرطانی دارند. علاوه بر این، چندین آلکالوئید، مانند آسماترین و سانگوینارین، گزارش شده است که دارای فعالیت های ضد سرطانی هستند.

یکی از مکانیسم های مهم اثر سیتوتوکسیک این است که این ترکیبات به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برند.

روند فعلی در کاربرد عصاره های طبیعی استفاده از فناوری کپسولاسیون یا نانوکپسوله سازی است. این فناوری چندین فرمول با مزایایی مانند کپسوله کردن ترکیبات مختلف در یک فرمول، تحویل هدفمند به اندام ها، حفاظت و حفاظت از فعالیت بیولوژیکی و آزادسازی کنترل شده اجزای فعال تولید می کند.

عصاره میوه Campomanesia xanthocarpa O. Berg (guabiroba)، که سرشار از کاروتنوئیدها است، با استفاده از PLGA کپسوله شد و گونه‌های فعال اکسیژن (اکسیداسیون) را در آدنوکارسینوم کولون انسانی HT-29 کاهش داد.

عصاره میوه دیگری با فعالیت ضد سرطانی بالقوه در رده سلولی A549 از Phytolacca decandra به دست آمد. نانوذرات PLGA P. decandra در آزادسازی عصاره موثرتر بوده و اثر ضد توموری بالاتری را نشان دادند.

عصاره میوه منگوستین کپسوله شده (Garcinia mangostana) فعالیت ضد سرطانی دارد. G. cambogia محصور شده در نانوذرات در فرمولاسیون گنجانده شد و برای فعالیت سیتوتوکسیک روی رده سلولی HeLa آزمایش شد. ذرات متیل سلولز فعالیت سیتوتوکسیک بالاتری (تقریباً دو برابر) در مقایسه با ذرات اتیل سلولز نشان دادند. مطالعات آزمایشگاهی انجام شده برای نانوذرات نشان داد که ذرات توسط یک مکانیسم اندوسیتوز با واسطه کلاترین درونی شدند و از طریق مسیر اندولیزوزومی به صورت داخلی بسیج شدند.

ثابت شده است که عصاره گیاه کیوی و انار اثرات سیتوتوکسیک را روی دو رده سلولی تومور نشان می دهد. مخلوط دو عصاره گیاهی منابع خوبی برای مهار سلول های لوسمی انسانی هستند. همچنین ثابت شد که بین فعالیت ضد سرطانی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های طبیعی گیاهی همبستگی وجود دارد.

  • منابع:
  1. Anticancerous compounds in fruits, their extraction, and relevance to food
  • تبلیغات: 
    1. روزی هزار تومان پس انداز کنید و در کمتر از یک ماه میلیونر شوید
    2. کشف شهاب سنگ در جنوب کشور!
    3. استفاده از آلوچه در ساخت لامپ کم مصرف برای اولین بار
    4. با استفاده از یک کار پاره وقت در دنیای مجازی پولدار شوید

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.